Mi és az esküvőnk

Tervek, ötletek, benyomások több-kevesebb részlettel a szervezésről, a szervezőkről.

Státusz-riport

2011.03.31. 17:00 | lafemme | Szólj hozzá!

Egy kis összefoglaló, hogy mivel hogy állunk, ez igazából saját magunknak készült, hogy lássuk hol is tartunk:

Tudni kell, hogy amiről egyáltalán már szó volt vagy van minimális elképzelésünk róla az már kapott min. 10%-ot.
 

Időpont foglalás - anyakönyvvezetővel egyeztetés
80%
Helyszín 100%
Meghívottak listája  95%
Menü50%
Italok
15%
 Házassági szerződés  0%
Lelkész, jegyesoktatás 50%
Meghívók
 50%
Fotós100%
Vőfély / Ceremóniamester 100%
Menyasszonyi ruha 90%
Menyecske ruha  50%
Menyasszony kiegészítők
20%
Vőlegény öltözék
20%
Dekor
25%
Gyűrűk 10%
Torta + egyéb sütnivaló 0%
Zene 100%
Nászút 0%
 Ajándék a vendégeknek 90%
Virágok
 10%
TDD40%
  
  
  
  
  
  
  
 

Címkék: status

Ruha téma

2011.03.30. 16:36 | lafemme | Szólj hozzá!

Lehet a lányok nagy sajnálatára, de az én legnagyobb örömömre nem fogok hosszas beszámolót tartani első-második-harmadik-sokadik ruhapróbáról, a miskolci és környékbeli szalonokról ecsetelve jót és rosszat, mert sajnos vagy inkább szerencsére nem volt alkalmam ezen viszontagságokat átélni.

Tudni kell, hogy a legnagyobb parám a ruha téma volt.
Még éppcsak kimondtam hogy esküvő lesz és már az összes nőismerősöm a ruhámat tervezte és osztották az észt hogy ilyen meg olyan legyen. Én aki pedig gyűlöletesen utálok vásárolni, próbálgatni egyre jnkább elgondolkodtam, hogy hogyan is legyen.... ez valamikor január közepén lehetett.

Elmentem hát az esküvő kiállításra ötleteket gyűjteni, hogy legalább fogalmam legyen mit is szeretnék, mit tudnék magamon elképzelni. Elég nehéz, ugyanis farmer-póló-sportcipő kombinációt hordok amikor csak lehet. Persze itt végre igazán nőci lehet az ember (úgy értem külsőleg is), szóval megerőltettem magam és a fantáziámat és kimentem körülnézni a vásárra.
Na ott csak lestem ahogy mások mit össze tudnak boldogan, minden feszélyezettség nélkül parádézni és a tömeg szeme láttára próbálgatni, pörögni-forogni az óriási tükrök előtt az empire ruhákban, jaaajjjj....
Nem sokat segített, erre nem vágytam.

Szerencsére a Bató-házban van egy jó ismerősünk aki felajánlotta, hogy nézzek meg minden kötöttség nélkül 1-2 ruhát, hátha előrébb leszek. A fazon kb. kialakult, a fűzővel meg nehéz teljesen mellé nyúlni méret ügyben, szóval irány a világháló, ott ugye még mindig nagyobb a választék mint Miskolcon:-)
Megfordult a fejemben a bérlés is, de ma a bérleti díjak a csillagos eget verik, alakítani meg mindenképp kell, akár bérlem, akár megveszem a ruhát. A varratást mint lehetőséget csak végső esetre tartogattam, mert még mindig kerülöm a próbálgatást na vajon hol vegyünk be még egy kicsit....áááá, nem....

Szóval a net, tájékozódjunk mennyibe is kerülnek a használt, az új designer vagy épp noname ruhák kishazánkban.

És szembejött a ruha amit kerestem, kb az első 1/2 órában. Persze utána még órákat böngésztem, de legalább nem heteket mint szoktam sokkal jelentéktelenebb ügyekben.

Végül meg is rendeltem a gyártótól, egyenesen Dániából. Lilly, két részes, fűzős, A vonalú szoknyával, visszafogott, nem túl habos-babos-csipkés-csilli-villi, egyszerűen szép.
1 hét alatt ideért, kicsit be kell venni belőle, de azt akármelyik ruhából kellene, akárholis veszem akármennyiért, mert nem igazán vagyok standard konfekcióméret.
Nem idei modell ugyan, de ez csak az árán látszik :-))))

Címkék: külcsín

Zene

2011.03.29. 18:20 | lafemme | Szólj hozzá!

Tudjuk, hogy igen hanyagok voltunk az elmúlt hónapban a beszámolókkal kapcsolatban, de igyekszünk behozni.
A helyszínes beszámolókat azt hiszem befejeztük, lényeg a lényeg, választottunk, nem áruljuk el melyiket, később úgyis ki fog derülni...

Következzen hát a zenei topic.
Na ezt ha újra kezdhetném nem így csinálnám és senkinek nem is ajánlom ezt a módszert, nem is tudom miért vállaltam magamra ezt a feladatot.
Ugye nálunk a lánykérés 2010. januárjában volt, tehát akár lehetett volna eszünk és nyáron elkezdhettünk volna körülnézni, mert a tél persze nem főszezon a lagzis bandáknál, nem igazán van lehetőség élőben meghallgatni a potenciális jelölteket. Maradnak hát a netes demók, az meg borzalmas, főleg az 50. után, és még mindig zsákbamacska.

Igen, az anyakönyvi hivatal mellett ez volt a másik dolog amiről lecsúsztunk, hamarabb kellett volna kezdeni.
Mivel januárban kaptunk észbe így mindenki akit ajánlottak már foglalt volt a mi napunkra.
Szóval ez gyenge pont lehet nálunk, a kiválasztott és lefoglalózott zenekart még azóta sem sikerült meghallgatnunk élőben, csak reméljük, hogy nem nyúltunk nagyon mellé :-(


Általánosságban azért elmondható néhány dolog:

Millió és egy zenekar eljutott már odáig, hogy legyen legalább egy ingyenes honlapja, demókkal vagy min. youtube videókkal, szóval választék az van (ennek ellenére hiszem, hogy a legjobbak híre szájról-szájra terjed és ők nem foglalkoznak olyan világi dolgokkal mint a marketing)

Találkoztam egyszemélyes szintistől kezdve 10fős zenekarig mindennel, a díjak leginkább attól függnek, hogy hány fős a formáció. Mivel az anyagiak nálunk is korlátosak, így max. 3-4 főben gondolkoztunk.

Vannak néhányan, akik röghöz kötötten ragaszkodnak a jól bevált stílushoz, de szinte mindenki elrugaszkodott a 'lagziba márpedig mulatós kell' témától

Sok a sláger-zenekar, ha a létszám engedi akkor általában élőzenét játszanak, legalábbis ezzel hirdetik magukat (ezt mindenki akivel beszéltem olyan büszkén mondta, nekem nem igazán számít)

Látván a kínálatot gondolom, hogy egyre nő a kereslet a komolyzene iránt: hárfás, hegedű duett, vonós quartett, amit akarsz...

Komoly cigányzenészek nem igazán hirdetnek a neten, nem sokat találtam (mondjuk nem is igazán kerestem, mint ahogyan a komolyzenészeket sem), gondolom itt méginkább igaz a szájról-szájra dolog

Annak ellenére, hogy ma már nem olyan nehéz dolog stúdiófelvételhez közeli anyagot összeállítani egy kis számítógépes machinálással, a netre feltett demók minősége komolyan kívánnivalót hagy maga után, mondjuk így legalább közelebb áll a valósághoz...
Vagy az embereknek még mindig ennyire nincs önkritikája??? Nem, ezt nem hiszem el!


Szóval hallottam jót és rosszat és annál sokkal rosszabbat is, de mivel senkit sem hallottunk élőben és csak keveseket ajánlottak, így véleményt nem írnék, a zene amúgy is szubjektív és ízlés dolga.

Infók:
- tapasztalatom szerint az elsőre bemondott árak nem igazán alkuképesek, fura módon szinte senki sem akart engedni, mondjuk nem is sokakkal jutottam el idáig...
- az utazási költséget mindig ki kell fizetni, szállást nem igazán igényelt senki, a vacsorát viszont megköszönik
- általában szerződéskötés és 10-25% előlegfizetés kell ahhoz, hogy a kiválasztott időpontot lefoglalja az ember.

Zene ügyben ennyi, szerződést kötöttünk, foglalóztunk, várunk, meglátjuk.
 

Néhány oldal ahonnan bogarásztam:

borsod-abauj-zemplen.wyw.hu/Zene_zenekarok/
www.eskuvo.ohp.hu/main.php
zenekar.lakodalomba.hu/
www.mymusic.hu/zenekarok/lista.php
eskuvoi-zene.lapozz.hu/
 

Csak kiindulási pontként néhány zenekar és a tiszteletdíjuk Borsodból és környékéről (az árak utazási költség nélkül értendőek, kivéve ahol fel van tüntetve hogy mégsem).
Neveket és telefonszámokat inkább nem írtam, végülis mindenkinek megvannak a saját személyiségi jogai, meg ugye van ez a médiatörvény mizéria is, de mindegyiknek van valamilyen honlapja, ott minden megtaláltható ha mégsem megy megadom privátban a kontaktokat).
Tudom, hogy ronda és rosszul látszik, de nem vagyok hajlandó itt megszerkeszteni a táblázatot.


Címkék: zene
süti beállítások módosítása